Названо країни з найбільшою кількістю стихійних лих

 Daily Mail

Фахівці Університету Організації Об'єднаних Націй з вивчення навколишнього середовища і безпеки з'ясували, які країни в 2016 році з найбільшою ймовірністю будуть порушені стихійними лихами. Найнебезпечнішою була визнана Республіка Вануату в Меланезії. Результати дослідження наводить The Daily Mail.

Рейтинг розраховувався на підставі кількості відбулися в 2015 році стихійних лих, ступеня шкоди, яка була завдана, та даних про ліквідацію наслідків руйнувань.

Найнебезпечнішими регіонами були визнані Океанія, Південно-Східна Азія і Центральна Америка. У п'ятірку найбільш небезпечних країн, крім Ваунату, увійшли королівство Тонга, Філіппіни, Гватемала і Бангладеш. У дослідженні підкреслюється, що вони особливо схильні до повеней, циклонів і підйому рівня моря.

Безпечніше всього, на думку експертів, їхати в Катар, на Мальту і Барбадос. Найспокійнішою європейською країною визнана Ісландія. Раніше в лютому британська компанія Mercer у своїй щорічній доповіді назвала Мінськ найнесприятливішим для життя містом Європи.

Він зайняв 190-е місце. Столиця Білорусі в рейтингу міст Європи слід за Тираной (столиця Албанії). Найбільш благополучними для життя європейськими містами визнані Відень, Цюріх, Мюнхен.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення