Названо країну, яку здатний знищити коронавірус

Населення Ємену може бути повністю знищено через смертельний коронавірус. Справа в тому, що жителі цієї країни володіють одним з найнижчих рівнів імунітету до хвороб в порівнянні з іншими країнами.

Як відзначають в ООН, особливо ускладнює ситуацію той факт, що країна знаходиться в стані громадянської війни, яка тут триває протягом багатьох років.

В організації підкреслили, що число випадків захворювання в найбіднішій арабській країні швидко збільшується. Місцеві органи охорони здоров'я не можуть впоратися з обсягами роботи, в країні брак тестів.

Під час війни була знищена половина лікарень, люди продовжують вмирати і з інших причин.

Понад 24 мільйонів жителів країни, а це 80% населення, потребують гуманітарної допомоги.

"Ми знаємо, що імунітет серед населення дуже низький. Ми говоримо тут про людей, які, можливо, їдять один раз в день. Ми говоримо про дітей, які не були щеплені. Ми говоримо про людей, які залишили свої будинки, тому що їх будинки були обстріляні або розбомблені і тому вони не мають засобів до існування", - говорять в ООН.

Нагадаємо, станом на 21 травня COVID-19 у світі підхопили понад 5,1 млн осіб. З них понад 329 тисяч померли, понад 2 млн одужали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення