Названо причину масового отруєння школярів у Дніпрі

 УНН

Масове отруєння учнів школи №112 у Дніпрі викликала інфекція-"кишковий грип". Про це повідомила заступник директора Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ України Валентина Резвих під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

"Гостру кишкову інфекцію, яка локально виникла серед учнів Дніпровської школи №112, спричинив норовірус. Це – не бактеріальна, а вірусна інфекція", – зазначила Резвих.

Фахівці зробили лабораторні дослідження зразків зі шкільного харчоблоку. У пробах води та навколишнього середовища школи не знайшли бактеріальних або вірусних збудників захворювань. Норовірус виявили у дітей та працівників харчоблоку.

Крім того, планується провести перевірки у всіх навчальних закладах області.

"Незабаром у всіх навчальних закладах області відбудуться перевірки санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів. Спеціалісти звертатимуть увагу на дотримання гігієни, якість води, дезінфекційні заходи, наявність медичних працівників", – повідомив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

Зазначається, що норовірус також називають "кишковим грипом". Він спричиняє захворювання шлунково-кишкового тракту небактеріальної природи. Інфекція поширюється дуже швидко від людини до людини. Її симптоми – діарея, нудота, блювота, біль у животі, слабкість, температура.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення