Названо прізвище генерала РФ, який влаштував вбивства українських розвідників

 Апостроф

Українські силовики затримали чергових російських диверсантів, які діяли на території України.

Про це 17 квітня під час брифінгу в Києві повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

"СБУ припинила діяльність диверсійно-розвідувальної терористичної групи РФ у складі 7 осіб. Вони затримані і заарештовані", - заявив глава СБУ. Він також зазначив, що з ними затриманий ще один громадянин РФ, який причетний до злочинів на території України.

Керівник відомства підкреслив, що ця група причетна до вбивств керівника спецназівців ГУР Максима Шаповала та контррозвідника СБУ Олександра Хараберюша. Крім того, затримані можуть бути причетні до спроби вбивства розвідника 4 квітня 2019 року. Глава СБУ додав, що вибухівку до автомобіля розвідника прикріпив житель Донецька Олег Шутов

"Обидва теракти сплановані, профінансовані, організовані безпосередньо російськими спецслужбами. Це були спільні операції Федеральної служби безпеки РФ і Головного управління Генштабу РФ, більш відомого як військова розвідка Росії", - додав Грицак.

За його словами, керував диверсійними групами в Україні громадянин РФ Башир Куштов, а координував його дії помічник начальника Головного (розвідувального) управління Генштабу по імені "Рустем".

При цьому Грицак підкреслив, що справжнім організатором убивств Хараберюша і Шаповала є генерал-лейтенант ФСБ РФ, начальник депаратмента контррозвідувальної діяльністі- Дмитро Мінаєв

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення