Названо втрати на Донбасі за 2020 рік

 BBC Україна

У 2020 році на Донбасі під час бойових дій загинули майже півсотні українських військових. Про це заявили в Генштабі ЗСУ, повідомляє BBC News Україна.

"В боях на сході України за весь 2020 рік загинуло 49 українських бійців ("бойові безповоротні втрати ЗСУ"). Четверо з них загинули вже під час перемир'я. Поранених за рік ("бойові санітарні втрати ЗСУ"), за даними Генштабу, станом на 13 грудня, було 332 бійці. З них за час перемир'я - 15. З 13 грудня на Донбасі поранили ще трьох українських військових. Таким чином кількість всіх поранених у боях військовослужбовців у 2020 році зросло до 335. А поранених за час перемир'я - до 18" , - пише ВВС.

При цьому "найгарячішими" ділянками фронту залишаються позиції на півдні (Маріупольський напрямок), а також ділянки під Авдіївкою, Попасною і Торецьком.

"З уведенням у дію режиму припинення вогню інтенсивність обстрілів зменшилася, що вплинуло на зниження втрат серед особового складу ЗСУ", - додали в Генштабі.

У ЗСУ також відзвітували про небойові втрати армії за рік.

"Кількість небойових втрат військовослужбовців ЗСУ за період проведення бойових дій під час ООС за 2020 рік становить 70 осіб, з них з 27 липня - 15 осіб", - повідомляє Генштаб.

Як пояснюється, до небойових втрат відносять смерті військових від хвороб, нещасних випадків, самогубств і з інших причин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення