Не Кавказ: експерти розповіли, де могли зробити бомбу для теракту в пітерському метро

 Апостроф

Експерти єдині в думці, що до виготовлення другої бомби, яку знешкодили в метро Санкт-Петербурга, не причетні бойовики вихідці з Кавказу.

Полковник запасу Андрій Паюсов розповів, що знешкоджений вибуховий пристрої, судячи з фото, був простим у виготовленні і складався з корпусу вогнегасника та вибухової речовини на основі селітри, а в якості вражаючих інструментів використовувалися металеві кульки з підшипників. "Виготовити таку бомбу можна буквально на коліні. Але зазвичай в якості вражаючих елементів використовують різнокаліберні гайки, нарізаний дріт, арматуру або просто будівельні дюбелі, цвяхи, оскільки їх легко купити", - пояснив експерт. При цьому він зазначив, що бойовики кавказького підпілля практично ніколи не виготовляють бомби з використанням кульок. "Тут я бачу естета, не пожалкувавшого часу і спорядження бомби", - заявив експерт.

Офіцер ФСБ в запасі, голова ПВК "РСБ-Груп" Олег Криницин також повідомив, що бомба була найпростішою, проте надійною, оскільки в ній мало елементів, які могли б не спрацювати.

Експерт з вибухових речовин в сирійській армії Абдалла аль-Хамед зазначив, що схожі пристрої збирають екстремістські угруповання в Сирії, в тому числі ІДІЛ. Він зазначив, що такі ж СВП були знайдені у великій кількості на територіях, що раніше контролювали бойовики ІДІЛ та Фронт ан-Нусрі.

Нагадаємо, 3 квітня стався вибух в пітерському метро. Основною версією події вважається теракт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення