Не пневмонія: вчені з Китаю з'ясували, що вбиває хворих на коронавірус

Вчені Університетської клініки Пекіна провели розтин 29 тіл померлих від коронавірусу. З'ясувалося, що вірус викликає запалення кровоносних судин у різних органах. Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Дослідники дійшли висновку, що вірус вражає не тільки легені, але і імунну систему і інші органи.

За даними видання, розтин проводили також патологоанатоми з Цюріхського університету. Вони заявили, що вірус викликав важкі запалення кровоносних судин у різних органах. Саме це стало причиною смерті тих заражених пацієнтів, які могли самі дихати і не потребували штучній вентиляції легенів.

Професор Олександр Цанков, керівник патологоанатомічного відділення, зазначив, що у великої частини пацієнтів було сильно виражене ожиріння, більш ніж у 2/3 померлих були пошкодження коронарних судин, що виникли раніше, третина пацієнтів хворіла на діабет.

"Запалення легенів було у найменшого числа пацієнтів. Під мікроскопом ми побачили тяжке порушення мікроциркуляції в легенях", - сказав він.

Патологоанатом уточнив, що це означає, що кисневий обмін більше не функціонував, і пояснює труднощі при штучній вентиляції легенів пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії. Можна давати пацієнтові скільки завгодно кисню, але він більше не буде переноситися далі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення