Не Путін, а Обама: Трамп назвав винних у хімічній атаці на Сирію

 Обозреватель

Президент США Дональд Трамп фактично звинуватив свого попередника Барака Обаму в тому, що він не зміг запобігти хімічній атаці на Сирію, при цьому залишивши без уваги підтримуючу режим президента Сирії Башара Асада Росію.

"Сьогоднішня хімічна атака в Сирії проти невинних людей, включаючи жінок і дітей, ганебна і не може залишитися без уваги зі сторони цивілізованого світу. Ця огидна дія режиму Башара Асада є наслідком слабкості й нерішучості попередньої адміністрації президента США", - заявив Трамп.

Водночас засудивши дії Асада, Дональд Трамп не запропонував ніякого рішення цього питання.

"Президент Обама сказав у 2012 році, що він встановить "червону лінію" проти застосування хімічної зброї, а потім нічого не зробив", - додав він. - Сполучені Штати звертаються до наших союзників по всьому світу, щоб засудити цю нестерпну атаку".

У своєму короткому коментарі Трамп також не зробив жодної згадки про Росію або Іран, які підтримують режим Асада. На противагу цьому, в заяві держсекретаря Рекса Тіллерсона позначені ролі, які ці країни відіграють у забезпеченні режиму Асада.

Як повідомлялося раніше, у сирійському місті Ідліб у результаті застосування хімічної зброї загинули понад 100 осіб, ще 400 постраждали, серед загиблих 11 дітей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення