Не виключається зараження через ґрунт: на Одещині зафіксували сибірську виразку

В Одеській області підтверджено випадок сибірської виразки - у хворого підвищилася температура тіла, на гомілці з'явився фурункул, який перейшов у виразку.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook Центр громадського здоров'я України.

За його даними, симптоми хвороби у чоловіка виявилися 3 серпня, але за медичною допомогою він звернувся лише 7 серпня. 11 серпня референс-лабораторія Центру громадського здоров'я України методом ПЛР виділила ДНК сибірської виразки

Відзначається, що хворий займається скупкою тварин для подальшого перепродажу.

У даний час фахівці вживають необхідних заходів щодо недопущення поширення захворювання. Організовано медичний нагляд за контактними особами, проведення повного комплексу протиепідемічних та профілактичних заходів в осередку.

Уточнюється, що сибірка не передається від людини до людини. Зараження людини на сибірку виникає внаслідок проникнення збудника через пошкоджену шкіру або слизові оболонки при догляді за хворими тваринами, при обробці туш, знятті шкіри і похованні трупів загиблих тварин, при контакті з різними видами сировини, отриманої від хворих тварин, при вживанні в їжу м'яса хворих тварин, а також через укуси комах. Не виключається зараження через грунт або предмети, забруднені збудником.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення