Небезпечна інфекція вбила немовля за 8 днів (фото)

Новонароджена дочка 32-річної Саллі Вільямс, Елсі, померла через зараження стрептококом групи В. Про це повідомляє Sunday Mirror.

Саллі народжувала дитину на 38 тижні вагітності в лікарні Св. Джеймса в Лідсі. Медсестри зафіксували у неї невелику температуру, але Елсі народилася, здавалося б, здоровою, 9 червня. На наступний день маму і доньку виписали.

Але через 48 годин Саллі і її чоловік Денні помітили, що Елсі видає дивні звуки при диханні і погано їсть. Батьки занепокоїлися і продовжували уважно спостерігати за дівчинкою. Однак незабаром вона почала зовсім відмовлятися від їжі, її дихання стало дуже частим.

Маленьку помістили в реанімацію, де їй початку внутрішньовенно вводили антибіотики.

"Дихання Елсі ставало все більш утрудненим до того моменту, коли вона повністю перестала дихати, і її довелося реанімувати", - розповіла Саллі.

Елсі поставили діагноз - зараження стрептококовою інфекцією групи В.

"Ми знали, що на той час у неї був сепсис, але не знали, що таке стрептокок групи В. Лікарі констатували, що інфекція, схоже, досягла її мозку, і була велика ймовірність, що у неї буде постійне пошкодження мозку", - додає мама.

У Елсі почалися сильні напади, і коли були отримані результати МРТ-сканування, найгірші побоювання її батьків підтвердилися.

"Доктор сказав нам, що інфекція "зруйнувала" її мозок, і ми нічого не могли зробити, щоб виправити це пошкодження. Все, що ми могли зробити, це зробити її життя комфортним і бути з нею в ці останні кілька годин", - поділилася жахливими спогадами Саллі.

Елсі померла 17 червня.

"Ми в останній раз обняли її і обережно поклали на ліжко, де вона лежала останні п'ять днів. Це почуття втрати і порожнечі, коли ми покидали лікарню без нашої дочки, було нищівним і ніколи не залишить нас", - каже жінка.

Стрептокок групи В є поширеною бактерією, часто переноситься в кишечнику або нижніх відділах статевих шляхів. Це зазвичай нешкідливо для здорових дорослих, але для новонароджених може бути смертельно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення