Небезпечний Київ: як в столиці уберегтися від грабіжників

 СЕГОДНЯ

Понад мільйон гривень, документи та мобільний відібрали озброєні грабіжники у чоловіка в Києві. Той їхав купувати валюту. Такі випадки почастішали за останній рік. За даними правоохоронців, найбільше лютує кримінал в столиці, в Запоріжжі і Дніпропетровській області.

Пограбували прямо біля під'їзду, – розповідає киянка Галина. Кілька місяців тому грабіжник напав на її маму. "Людина магнітний ключ намагалась в двері вставити, і ззаду накинулися. Накинувся високої статури хлопець, рукою їй здушив горло, зірвав ланцюжок і втік", – згадує Галина, жителька Києва.

Те, що крадіжок та пограбувань стало більше – підтверджують і поліцейські. І по гарячих слідах такі злочини розкривати важко, тому що патрульних не вистачає.

"Якщо говорити про грабіж, то це – телефони, або жіночі сумочки, або чоловічі барсетки. А особовий склад зменшився, стало набагато менше як патрульних, так і інших співробітників поліції", – говорить Євгеній Чуб, сержант патрульної поліції.

Експерт з безпеки Михайло Гулак радить не провокувати потенційних нападників кричущими прикрасами і розмовами по дорогим телефонами, якщо плануєте один йти темними вулицями.

"У вухах собі понавішають біжутерію турецьку, понадівають ланцюги в два пальці, злочинці дуже часто ті люди, які не розбираються з двох-трьох метрів, що ви носите. Ось ці всі понти, вони іноді дуже дорого коштують для вашого здоров'я", – каже Михайло Гулак, експерт з безпеки, адвокат.

Великі гаманці, куди так зручно складати кредитні картки і документи – ще один ласий шматок для злодіїв, нагадує експерт. "Якщо все-таки вам потрібно далеко їхати, і ви везете з собою ноутбук, дорогий телефон і пристойну суму грошей – зайвий раз рекомендую викликати таксі", – попереджає Михайло Гулак.

Навесні і влітку – більше квартирних крадіжок. Щоб убезпечити житло, фахівець радить поставити міцні двері, два якісних замки і підключити сигналізацію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення