Нечистоти з літака пробили дірку в даху житлового будинку

 Sky News

Міністерство транспорту Канади з'ясовує обставини пошкодження даху приватного житлового будинку в столиці країни Оттаві. Дочка власниці котеджу вважає, що дірку в даху пробив так званий «синій лід» — замерзлі нечистоти, що випали з авіалайнера, коли той пролітав над будинком, повідомляє Sky News.

Інцидент стався в минулу неділю, близько двох годин ночі. 36-річну жінку, яка ночувала у домі матері, розбудив, за її словами, «страшний гуркіт». Вийшовши з кімнати, вона побачила дірку в стелі коридору, що веде в спальню, і калюжу на підлозі.

«Спочатку я подумала, що пошкоджена тільки стеля», — цитує жінку Sky News.

Вранці з'ясувалося, що пробитий і дах будинку — в ньому утворилася діра діаметром близько метра. Співробітник страхової компанії і фахівець з ремонту покрівлі назвали ушкодження «найдивнішим з коли-небудь бачених ними». Останній і припустив, що дірка з'явилася в результаті падіння на будинок «синього льоду» — замерзлих нечистот, що випали з літака, який пролітав над котеджем. Пілоти комерційних рейсів не мають можливості навмисно скидати нечистоти за борт під час польоту, але, як зазначає видання, трапляються витоки.

Так, у 2008 році Комітет транспортної безпеки Канади прийшов до висновку, що лід пробив дах житлового будинку в Калгарі, випав з літака.

У вівторок 22 березня Міністерство транспорту опублікувало заяву про намір розслідувати обставини виникнення дірки в даху котеджу в Оттаві. Замерзлі нечистоти, що випадають з літаків під час польоту, традиційно називають «синім льодом», так як в каналізаційній системі авіалайнерів використовується дезінфікуючий засіб яскраво-синього кольору. Випадки падіння з неба великих шматків льоду неодноразово фіксувалися в різних країнах. Так, восени минулого року на житловий будинок в Таджикистані впала крижина вагою близько 40 кілограмів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення