Нелегали масово прямують із Біларусі до Латвії

 ТАСС

Латвія для боротьби з нелегальною міграцією може звести огорожу на кордоні з Білорусією. Про це заявила прем'єр-міністр республіки Лаймдота Страуюма.

Число випадків незаконного проникнення на територію Латвії через білоруський кордон останнім часом помітно зросла.

"Це викликає побоювання не тільки з точки зору охорони кордону, а й змушує думати про створення якогось нового шляху, по якому біженці проникають в ЄС", - сказала вона в інтерв'ю Латвійському телебаченню.

Нещодавно були затримані дві потужні групи нелегальних мігрантів, які проникли в Латвію через Білорусію. "Уже дві групи прийшли з Білорусії. Багато європейських держав будують паркани, і це може бути можливим рішенням", - вказала глава уряду.

"Угорщина побудувала паркан на кордоні з Сербією і хоче зробити те ж саме, як я розумію, на кордоні і з іншими країнами. Хорватія думає про зведення паркану. Тому проникнути в ЄС через ці країни стане складніше", - зауважила вона.

За її словами, головне завдання загородження - захистити кордон. Воно може з'явитися на окремих ділянках кордону з Білорусією, де можуть робитися спроби її незаконного перетину. "Це паркан з третіми країнами. Набагато страшніше, якщо ми почнемо будувати паркани всередині Європи", - підкреслила прем'єр.

Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхардс Козловскіс раніше заявив, що для обмеження потоку нелегальних мігрантів республіка планує звести на окремих ділянках кордону з Росією загородження загальною довжиною 90 км. Воно буде чергуватися з камерами відеоспостереження і сенсорними системами. Цього року на облаштування східного кордону Латвії виділено € 500 000, а в наступному році - понад € 3 млн.

Всього, за даними МВС, на зміцнення східного кордону Латвії, через яку з початку року проникли більше 400 нелегальних мігрантів, необхідно витратити протягом чотирьох років € 17 млн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення