"Нелюди в масках били мене ногами" – подробиці облави в нічному клубі Києва

 СЕГОДНЯ

Столичні правоохоронці влаштували облаву в одному з нічних клубів у Шевченківському районі столиці. Васлідок рейду, який провели в ніч з п'ятниці на суботу спільно з працівниками столичного військкомату, були затримані 17 відвідувачів з наркотиками, 15 ухильників від строкової військової служби та 11 неповнолітніх тусовщиків. Після обшуку ухильників відвезли до військкомату, інших порушників – у відділення поліції.

ОБЛАВА. У нічному клубі впевнені: проведений рейд – перевищення повноважень правоохоронців. За словами відвідувачів і персоналу клубу, о другій годині ночі в заклад по вул. Багговутівській увірвалися озброєні бійці у формі і масках, поклали всіх обличчям в підлогу і почали обшук.

"Я лежав на підлозі біля півгодини, у мене затекли руки. Я попросив дозволу зайняти зручне положення, але нелюдей в масках це так розлютило, що вони почали бити мене ногами", — написав один з відвідувачів вечірки.

"До відвідувачам застосовувалася надмірна фізична сила – є плями крові на підлозі! Ми зараз шукаємо потерпілих, щоб зібрати якомога більше матеріалів і почати з'ясування", — заявила адміністрація закладу.

У поліції пояснюють: "Поліцейські діяли в рамках закону. Вони не перевищували своїх повноважень. А діяли різко, тому що в закладі було 200 осіб, деякі з відвідувачів вели себе неадекватно, викидаючи на підлогу пакетики з наркотиками. Обшук проводився спільно зі співробітниками прокуратури, вони не зафіксували порушень і перевищення повноважень співробітниками поліції".

НАРКОТИКИ.

У поліції додають, що обшук в нічному клубі, який відкрився в липні цього року, провели у відповідь на численні скарги місцевих жителів. Городяни скаржилися, що туди пускають підлітків, які вживають там алкоголь і приймають наркотики, а в самому клубі торгують психотропними речовинами.

"Під час перевірки було задокументовано п'ять фактів зберігання наркотичних засобів у відвідувачів закладу. За їхніми словами, наркотики вони купували у незнайомців на території клубу", — розповіли правоохоронці.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "Організація або утримання місць для незаконного вживання наркотичних речовин" і призначений обшук. "У момент рейду в закладі перебувало близько 200 осіб у віці від 15 до 25 років. У 17 з них виявили наркотики, в тому числі у 20-річного бармена закладу. Також був затриманий 30-річний чоловік на BMW. У нього вилучили наркотики, галюциногенні гриби, електронні ваги, 40 000 гривень, 8 банківських карток", — розповіли в поліції.

УХИЛЬНИКИ.

Крім любителів "дурі", в закладі виявили 11 неповнолітніх, яких передали батьками, і 32 потенційних призовника. Останніх доставили в збірний пункт столичного військового комісаріату.

"За результатами перевірки, на території збірного пункту залишилися 15 осіб, які ухилялися від призову на строкову службу і не були в комісаріаті. Їм було запропоновано отримати повістку для проходження медкомісії", — розповіли в комісаріаті.

Як пояснив представник уповноваженого з питань захисту прав військовослужбовців Святослав Стеценко, якщо призовна комісія прийняла рішення про розшук призовників, їх мали право затримати, не випускати з приміщення і потім відправити до військової частини. "Згідно із законом, кожен призовник, у кого не оформлена відстрочка від призову, зобов'язаний прибути до військкомату протягом 10 діб з дня оголошення призову, навіть якщо не отримав повістку для проходження медкомісії", — розповів Стеценко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення