​"Немає тата, може зникнути і мама": дружина "могілізованого" москвича боїться, що дітей віддадуть у дитбудинок

У Росії дружини військових, яких відправили вбивати українців, все частіше жаліються на свої сімейні негаразди. Так, дружина мобілізованого у жовтні 2022-го москвича побоюється, що незабаром може опинитися у лікарні, а троє її маленьких дітей - у дитячому будинку. Про випадок пише "Осторожно, Москва".

Віктора Овчинникова в жовтні було мобілізовано на війну, у чоловіка на той момент було двоє дітей, а його дружина Анна була вагітна третьою дитиною. Вагітність протікала важко, у Анни була діагностована прееклампіся. Вона народила дитину раніше терміну, в цей момент її чоловік був у відпустці і доглядав за дітьми. Коли Анна лежала в лікарні, термін відпустки закінчився, "могілізованому" чоловіку довелося виїхати назад на війну, а за дітьми він попросив доглянути сусідів, оскільки родичів, які могли б допомогти, у них немає.

Зараз дружина "могілізованого" москвича одна виховує трьох дітей, незважаючи на те, що лікарі рекомендують їй лягти до лікарні.

"Зараз я одна із трьома дітьми, які досі не можуть відійти від пережитого, практично відмовилися від їжі, ночами прокидаються з криками, плачуть, просять маму їх не кидати. Щодня питають, коли повернеться тато. У мене щоденний головний біль, тиск за 170, проблеми з післяопераційним швом. При цьому я не можу не те що в лікарню лягти на обстеження, а просто навіть сходити до лікаря, тому що мені нема з ким залишити дітей. Я зверталася до військкомату, прокуратури, до уповноважених з прав людини, але поки що ніхто не зміг допомогти. У моїх дітей зараз немає тата, а тепер може зникнути і мама", - жаліється дружина військового, яка відправила вбивати українців.

Голова мобілізаційної комісії написав клопотання про демобілізацію Віктора. Тепер питання про повернення чоловіка має вирішити військкомат. Анна говорить про те, що не хоче залишати дітей під опікою соцпрацівників, тому що діти пережили великий стрес, віддати в дитячий садок їх теж не можна, тому що недоношена дитина зараз потребує особливого догляду, а діти можуть принести з саду віруси. Вона просить якнайшвидше повернути чоловіка додому, щоб вона могла лягти в лікарню і вирішити проблеми зі здоров'ям.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення