Немовля отруїлося грибами через грудне молоко своєї матері

У Херсоні в відділенні реанімації та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні перебувають двоє дітей (віком 3-х років і 11-ти місяців), які отруїлися грибами. Їх 25-річна матір також госпіталізовано у міську клінічну лікарню ім. Луначарського, повідомляє zdorov-info. com.ua

Як виявилося, годуюча мама спочатку з”їла гриби сама, після чого погодувала грудьми молодшу доньку. Страви з грибів їла й старша донька. В результаті, усі троє опинилися у лікарні. Жінка стверджує, що це були смажені маслюки.

Медики вкотре нагадують про небезпеку вживання в їжу дикорослих грибів. Безпечними для здоров'я можна вважати лише вирощені штучно гриби, які ви придбали в магазинах, супермаркетах та інших торговельних точках і які мають всі необхідні документи (сертифікат якості, висновок лабораторного дослідження тощо).

Яким досвідченим не був би грибник, він може помилитися. Ризик отруєння залишається навіть тоді, коли вживати їжу їстівні гриби, зібрані самостійно, оскільки вони накопичують в собі шкідливі компоненти з навколишнього середовища і грунту.

При перших ознаках отруєння грибами (нудота, багаторазова блювота, пронос, біль у животі, запаморочення) потрібно промити шлунок і терміново викликати “швидку”.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення