Неповнолітнього засудили до 4 років ув'язнення за смертельну ДТП на Луганщині

 УНН

На Луганщині до 4 років позбавлення волі засудили неповнолітнього, який, не маючи посвідчення водія транспортного засобу, збив 22-річного чоловіка. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Луганської області.

Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури в апеляційному порядку оскаржено вирок районного суду щодо неповнолітнього, який у липні 2015 року, не маючи посвідчення водія транспортного засобу, керуючи мотоциклом, збив 22-річного чоловіка, який від отриманих травм помер у лікарні.

В ході судового розгляду постраждалі і прокурор наполягали на призначенні обвинуваченому найсуворішого покарання, пов’язаного з позбавленням волі.

Однак, судом першої інстанції неповнолітньому винуватцю призначено покарання не пов’язане з позбавленням волі, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) КК України.

Прокурором оскаржено вирок у зв’язку із невідповідністю призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого.

Рішенням Апеляційного суду Луганської області вирок районного суду в частині призначеного покарання скасовано, неповнолітнього засуджено до покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення