Несподіваний скандал у київській школі, яку пафосно відкривали Гройсман і Кличко

 FaceNEWS

У київському навчально-виховному комплекс «Ерудит», який 1 вересня урочисто відкривали прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і мер Києва Віталій Кличко, вимагають оплачувати харчування дітей під виглядом благодійних внесків. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Богдан Кутєпов, чия дочка вчиться в цій школі.

«Щоб моя дочка харчувалася в школі - в тій самій, яку так пафосно відкривали Гройсман з Кличком - потрібно внести «благодійний внесок» в Благодійну організацію «Благодійний фонд «Перспектива освіти». Це легально? І чому не можна написати в квитанції «за харчування в школі», а не «добровільно» платити «благодійний внесок» ?, - пише журналіст.

У коментарях до публікації вказують, що БФ є неприбутковою організацією, і з суми, яка надійде на рахунок, податки платити не потрібно буде. Виходить, що така «схема» - легальний варіант ухилення від плати податків. Однак невідомо, чи всі гроші підуть за призначенням «харчування».

Очевидно, що єдиним, хто виступив проти такої «схеми», є журналіст Кутєпов. Решту ж батьків все влаштовує, і звітність про те, куди будуть витрачені благодійні внески, їх не цікавить.

«У нас не люблять людей, які задають дуже багато запитань ... Ну, і батьки з класу тепер нас ненавидять)», - пише дружина журналіста Христина Коціра.

Однак погоджуватися з цим вони не мають наміру, і Богдан Кутєпов попередив: «Платежі у нас все будуть тільки офіційні. До самого випуску».

Пост журналіста викликав бурхливе обговорення в коментарях. Одні висловлювалися більш лояльно, інші - категорично проти, тому що будь-які благодійні внески - це справжнісіньке вимагання.

Так, поки одні вважають найкращим варіантом спочатку поговорити з класним керівником, а не влаштовувати скандал в соцмережі, інші констатують: «Що в дитсадку, що в школі, що в інституті, привчають дітей до корупції з пелюшок»

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення