Невдалий жарт на 5 тисяч гривень: школярка "замінувала" школу, аби зірвати контрольну

 СЕГОДНЯ

У Львові на лінію 102 надійшов дзвінок про вибухівку в одній зі шкіл міста, проте виїжджати до навчального закладу спецгрупі не довелося. За лічені хвилини вже було відомо, що дзвонила восьмикласниця тієї ж школи.

Повідомлення про мінування надійшло, коли уроки вже закінчувалися. Поліцейським з мобільного заявили про вибухівку, причому голос був дитячим. Як тільки абонент поклав трубку, копи набрали цей же номер – і їм відповіли дитячим голосом. Незабаром з'ясувалося, що дзвонила подружка власниці телефону.

"Поліцейські встановили, що дзвонила 14-річна учениця цієї школи, яка навчається у восьмому класі. Дівчинка дзвонила з чужого телефону. На даний момент її опитано в присутності батьків", – розповіла спікер Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

Як стало відомо, мобільний телефон дівчинка позичила у подруги з паралельного класу, пояснивши, що хоче подзвонити мамі. Коли поліція почала розслідування, вона спочатку намагалася заперечувати свою витівку. Але в підсумку з'ясувалося, що так учениця намагалася зірвати контрольну.

"У цьому класі якраз на сьомому уроці повинна була бути контрольна із зарубіжної літератури, та фактично це сталося на перерві, перед шостим і сьомим уроком. Ну, з поліції інформацію ми практично моментально отримали, тому евакуацію не проводили – не було необхідності", – заявив директор школи Ігор Рудницький.

За неправдиве мінування каратимуть батьків школярки. Вони заплатять штраф – до 5100 гривень. Коментувати вчинок дочки журналістам вони відмовилися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення