Невідомі напали на сім'ю свідка у справі російських ГРУ-шників

У неділю, 13 березня, невідомі в масках увірвалися в квартиру колишнього співробітника Служби безпеки Кирила Вереса, який свідчив у справі російських спецпризначенців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, обвинувачених у тероризмі. Про це повідомив представник Головної військової прокуратури Олександр Климович, інформує "Медиазона".

Справу про напад зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань і кваліфіковано за статтею "розбій". За його інформацією, нападники були одягнені у форму працівників ЖКГ.

Вони забрали з сейфа зброю колишнього співробітника спецслужби і документи, а дружині і малолітній дитині Вереса, якіперебували вдома, наділи на голови мішки. До голови жінки приставили вогнепальну зброю і ставили запитання, що стосуються справи Александрова і Єрофєєва.Інформацію про напад на сім'ю свідка оприлюднили в суді після того, як адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська заявила клопотання про надання їй охорони.

Раніше стало відомо про зникнення захисника Александрова Юрія Грабовського - 9 березня він не з'явився на засідання Голосіївського районного суду.У зв'язку з цим Соколовська висловила побоювання і за свою безпеку. Поліція Одеси порушила кримінальну справу у зв'язку зі зникненням юриста. Однак згодом на сторінці Грабовського у фейсбуці з'явилося повідомлення, що він перебуває у Єгипті. Військовий прокурор Ігор Німченко попросив суд врахувати під час розгляду клопотання адвоката про захист інцидент з Вересом.

Згідно зі свідченнями 27-річного Вереса, саме він 16 травня 2015 року під час стрілянини у місті Щастя помітив пораненого капітана Єрофєєва, двічі вистрілив, влучив в автомат пораненого, забрав у нього зброю, а потім почистив трофей від слідів землі і крові, чим, як підкреслював захист росіян, фактично знищив речовий доказ.

Нагадаємо, громадяни РФ Олександр Александров і Євген Єрофєєв звинувачуються в контрабанді зброї і боєприпасів, порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України, створенні терористичної групи та участі в ній, а також участі в терористичному акті, що призвів до загибелі людини.

Слідство наполягає, що підсудні на момент свого затримання були діючими військовослужбовцями російської армії. Вони і самі це підтверджували під час перших допитів, але пізніше адвокати росіян заявили, що ті служили за контрактом у "народній міліції ЛНР".

Адвокати росіян домагаються визнання їх військовополоненими, на яких поширюються положення Женевської конвенції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення