New York Post розповіла про режисера, якому замість ока вбудували камеру

 New York Post

Газета New York Post опублікувала на своєму сайті матеріал, в якому розповіла про канадського режисера Робі Спенса, який в дев'ять років перестав бачити правим оком і 26 років потому вирішив вставити замість нього мініатюрну цифрову камеру.

Як повідомляється, зовні пристрій нічим не відрізняється від звичайного очного протеза, проте володіє можливістю запису коротких трихвилинних відеороликів, які потім можна переглядати на спеціальному кишеньковому пристрої.

«Є два типи можливої реакції на подібну технологію. Перша — „Вау, це так круто“, — а потім, після кількох секунд роздумів, — „Але це так страшно“, — розповідає Спенс. — Я почав замислюватися: чи хочемо ми, щоб вся наша життя записувалася на камеру? І хоча я думаю, що ні, не хочемо, проте прихід цієї технології неминучий».

За його словами, зараз він разом з командою розробників працює над тим, щоб камера могла записувати відео довжиною в кілька годин, і в майбутньому планує використовувати цю можливість для зйомки документального кіно в жанрі POV («від першої особи»).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення