Незабутнє свято: на Одещині наречений отримав кримінальну статтю за скоєне на весіллі

20-річний житель Білгорода-Дністровського, який на власному весіллі влаштував стрілянину зі стартового пістолета, отримав вирок суду за хуліганство. Окрім покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень чоловік сплатить більше 12 тисяч гривень витрат, пов’язаних з проведенням експертиз. Про це повідомили у поліції Одеської області.

"Подія сталася 7 березня цього року: під час весілля наречений шість разів вистрілив з пістолета у повітря, висунувши руку з люка автомобіля, яким керував його друг. Про те, що сталося, до поліції повідомив оператор пункту спостереження "Безпечне місто". Правоохоронці оперативно розшукали хулігана в одному з місцевих закладів для відпочинку та вилучили знаряддя правопорушення, гільзи й інші речові докази протиправної діяльності", - розповіли у поліції.

Першочергово за вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Однак після отримання експертного висновку, який підтвердив, що пістолет до категорії вогнепальної зброї не відноситься, та є стартовим (сигнальним), склад кримінального правопорушення було перекваліфіковано на ч.1 тієї ж статті ККУ.

Фігурант своєї провини не заперечував.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення