Незалежність Криму обійдеться Росії в $2 млрд

 Дождь

Загальна сума коштів, необхідних для забезпечення енергетичної незалежності Криму, досягає $2 млрд, підрахунки аналітика Renaissance Capital Володимира Скляра.За його оцінками, для енергетичної безпеки півострову необхідно отримувати 1350 МВт. З цією метою вироблення збільшить Ростовська АЕС, будуть побудовані чотири парогазові установки на Таманському півострові сумарною потужністю 940 МВт.

Останній проект обійдеться приблизно в $1,1–1,3 млрд. Додаткові потужності для вироблення 1 ГВт в Криму обійдуться ще на $400-450 млн дорожче.

Напередодні президент РФ Володимир Путін приїхав у Крим для запуску першої нитки енергомосту з Краснодарського краю. За словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, потужності енергомосту вистачить на подачу 200 МВт.

До 20 грудня це число планується збільшити вдвічі, а до травня півострів має до 800 МВт, що повністю закриє необхідність в українській енергії. Енергопостачання Криму було перервано 22 листопада після підриву у Херсонській області України чотирьох ключових опор ЛЕП.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення