Нічна атака в Одесі: стали відомі подробиці нападу

Напад на пункт вагового контролю "Дачне", розташований на київській трасі при в'їзді в Одесу, в ніч на 17 квітня атакували люди в балаклавах, озброєні рушницями і битами. Журналісти з'ясовували подробиці інциденту.

За словами активістів Українського транспортного союзу, які чергували на посту разом зі співробітниками Укртрансбезпеки, нападники стріляли по людях і добивали їх палицями, а також трощили і розстрілювали машини.

В обласному управлінні Укртрансбезпеки заявили, що напад стався близько 22:00, коли зникло електропостачання на стовпах поста.

"Через хвилин 10 з'явилися невідомі люди з битами, рушницями і почали трощити автомобілі, бити людей, які перебували на посту", – розповів головний спеціаліст відомства Вадим Опря, який знаходився на пункті вагового контролю під час атаки.

За його словами, коли з'явилося світло, нападники розбіглися в різні боки. Опря зізнався, що в темряві йому здалося, що нападників було досить багато, більше 20-30 осіб, в той час як на посту несли службу чотири співробітники Укртрансбезпеки і близько 10 активістів.

Начальник управління Сергій Талала каже, що активісти Українського транспортного союзу встали на захист інспекторів Укртрансбезпеки і прийняли удар на себе. За його інформацією, постраждали п'ять громадських діячів, двоє з яких перебувають у важкому стані, у кількох постраждалих дріб в очах і в ногах.

"Організація Український транспортний союз допомагала наводити порядок на габаритно-ваговому комплексі, не допускаючи жодних корупційних дій", – пояснив Талала.

Обидва співрозмовники журналістів висловили впевненість в тому, що напад пов'язаний виключно з роботою відомства, яке, за їхніми словами, веде реальну боротьбу з перевантаженими транспортними засобами, намагається забезпечити збереження автомобільних доріг і знизити аварійність, за що на адресу керівника навіть надходили погрози.

За словами активістки Олесі Голодок, патрульні поліцейські, що знаходилися біля посту, нібито "спокійно спостерігали і абсолютно не втручалися".

В управлінні патрульної поліції, в свою чергу, заявили, що перевірять цю інформацію в рамках службового розслідування.

"Діям поліцейських, які несли службу на КП "Дачне", буде дана правова оцінка. Просимо громадян не робити передчасних висновків і не поширювати неперевірену інформацію", - підкреслили в прес-службі патрульних.

Копи відзначили, що затримали і передали слідчим двох підозрюваних і відвезли на службовому авто до лікарні потерпілого чоловіка з вогнепальним пораненням.

У відділі комунікації облполції повідомили, що правоохоронці вже почали кримінальне провадження за фактом "хуліганських дій на пункті вагового контролю". За версією поліції, постраждалих було троє.

"Троє чоловіків отримали ушкодження і були доставлені до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Крім того, механічні пошкодження отримали декілька автомобілів представників громадськості", – рапортували в відділі комунікації, додавши, що вживаються заходи щодо ідентифікації та затримання правопорушників.

У свою чергу, радник начальника облполіції Руслан Форостяк назвав те, що трапилося не більше ніж розборками між двома групами активістів.

"Йдеться про боротьбу і контроль за тіньовими схемами на ваговому комплексі. Одні тітушки діяли на користь однієї сторони, інша таким чином вирішила взяти контроль у свої руки і підрядила інших тітушок. Ви знаєте ставлення поліції Одеської області до тітушководів усіх видів і чим це закінчується. Упевнений, цей випадок не буде винятком і для тітушководів, і для самих тітушок. Деякі з них вже затримані", - заявив він на своїй сторінці в соцмережі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення