Нідерланди: РФ не надавала слідчим радарні дані по катастрофі МН17

Заяви російського МЗС з приводу того, що вони надали міжнародній слідчій групі первинні радарні данні по катастрофі малазійського Boeing-777, який був збитий над Донецькою областю, не відповідають дійсності. Про це сказав офіційний представник генпрокуратури Нідерландів Вім Де Браун.

Речник МЗС РФ Марія Захарова минулого тижня хаявила, що за кілька днів до оприлюднення звіту слідчої групи (Joint Investigation Team) по катастрофі МН17, Росія надала первинні данні з радарів, а експерти, нібито, проігнорували цю інформацію.

"Ні, ми досі нічого не отримували від РФ. Жодної інформації з цього приводу вони нам не давали. Так, ми дійсно знаємо про нібито існування радарних даних, але як і ви, тільки із публікацій в газетах, публічних виступах представників РФ", - сказав Вім Де Браун.

Він також зазначив, що представники голландської прокуратури не збираються публічно спростовувати заяви представників МЗС РФ.

"Ні, ми цим не повинні займатися. Це вже справа МЗС Нідерландів", - додав представник прокуратури.

Нагадаємо,літак Boeing-777 рейсу MH17 був збитий 17 липня 2014 року над містом Торез Донецької області. Внаслідок катастрофи загинули 283 пасажира та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення