Нідерланди слідом за Великобританією призупинили польоти в Шарм-ель-Шейх

 Lenta.ru

МЗС Нідерландів вирішив призупинити всі польоти голландських авіакомпаній в єгипетський Шарм-ель-Шейх і назад. Заходи діятимуть як мінімум до неділі, 8 листопада, передає NL Times.

Крім того, дипломатичне відомство наказало уникати польотів над Синайським півостровом.

Уряд радить громадянам країни утриматися від подорожей на зазначену курортну зону до нового повідомлення. Вже знаходяться там голландцям рекомендується звернутися в свої турагентства. За даними МЗС, в даний час в Шарм-ель-Шейху знаходяться 408 громадян Нідерландів.

Видання зазначає, що голландські власті чекають результатів британського розслідування умов безпеки на курорті.

Раніше в четвер МЗС Великобританії постановив скасувати всі рейси британських авіакомпаній в аеропорт Шарм-ель-Шейха і назад на кілька найближчих днів. Глава Форін-офісу Філіп Хеммонд пояснив таке рішення міркуваннями безпеки у зв'язку з падінням на Синаї російського лайнера Airbus A321. Міністр закордонних справ також повідомив про наявність підстав вважати, що угруповання, підконтрольна «Ісламському державі», відповідальна за катастрофу літака.

Після катастрофи А321 від польотів над Синайським півостровом, де впав російський лайнер, відмовився ряд провідних світових та європейських авіаперевізників, у тому числі Etihad Airways, Air Arabia, Qatar Airways, Jazeera Airways (Кувейт), Gulf Air (Бахрейн), Air Berlin.

Лайнер Airbus A321 компанії «Когалимавіа», що летів з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, 31 жовтня впав на півночі Синаю. На його борту знаходилися 217 пасажирів і 7 членів екіпажу, більша частина з них - жителі Петербурга. Всі вони загинули.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення