Нідерландський парламент схвалив розслідування ролі України в загибелі MH17

 СЕГОДНЯ

Нідерландський парламент схвалив вимогу до уряду з'ясувати роль України в катастрофі малайзійського Boeing MH17 у липні 2014 року на Донбасі.

Про це йдеться на сайті парламенту.

З відповідною ініціативою виступив 1 жовтня депутат від Християнсько-демократичної партії Кріс Ван Дам, депутати одноголосно проголосували за цю пропозицію.

"Подальше розслідування того факту, що повітряний простір над Україною не було закрито, одноголосно схвалено", - написав він у Twitter.

За повідомленням NL Times, раніше голова МЗС Нідерландів Стеф Блок заявляв, що не бачить підстав для розслідування, але не став заперечувати проти його проведення. Він також попередив про складнощі при такому розслідуванні, оскільки буде потрібно співробітництво з Росією. "Йдеться також про їх повітряний простір", – зазначав тоді міністр.

Раніше повідомлялося, що державна прокуратура Нідерландів звернулася до України з проханням запобігти передачі в Росію нового підозрюваного в розслідуванні справи MH17 – Володимира Цемаха.

Також відомо, що СБУ встановила 150 осіб, причетних до катастрофи MH17 на Донбасі. Україна передала величезний масив доказів міжнародній слідчій групі про причетних до збивання літака.

Об'єднана слідча група назвала імена перших чотирьох підозрюваних у причетності до знищення літака. Це Сергій Дубинський (позивний "Похмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрілець"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Крот"). Суд над підозрюваними у знищенні малайзійського "Боїнга" почнеться в березні 2020 року.

Раніше 19 червня в черговій доповіді дослідницької організації Bellingcat зазначалося, що безпосередньо відповідальність за крах MH17 несуть як мінімум дев'ятеро осіб– російських військовослужбовців та членів так званих "ДНР" і "ЛНР".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення