Ніяк не вгамується: засудженого ​колишнього гінеколога з Луцька втретє затримали за сутенерство​

У Луцьку правоохоронці викрили 55-річного чоловіка на сутенерстві. Відомо, що підозрюваний вже перебував на іспитовому терміні за аналогічний злочин – втягнення у заняття проституцією.

Прокуратура не розголошує імені чоловіка, але як стало відомо журналістам zaxid.net, йдеться про колишнього лікаря-гінеколога Василя Стефанюка. Для нього це вже третя підозра за сутенерство.

Про вручення підозри чоловікові стало відомо у четвер, 5 січня. Як повідомила пресслужба прокуратури Волині, підозрюваному інкримінують порушення ч.2 ст. 303 ККУ (сутенерство, вчинене повторно). Покарання за цією статтею передбачає від чотирьох до семи років тюрми.

"За даними слідства, судимий уже за такий злочин чоловік, перебуваючи на іспитовому терміні, продовжував займатися обраним ремеслом – підшуковувати клієнтів для двох жінок, які надавали інтимні послуги", – йдеться у повідомленні.

Як пише місцеве видання Конкурент, виїзд до клієнта коштував 2000 гривень. Скільки при цьому отримував сутенер, а скільки повія – невідомо.

Василя Стефанюка судили у вересні 2020 року. Тоді його викрили на сутенерстві та продажі амфетаміну. На той момент чоловік працював лікарем-гінекологом у луцькому пологовому будинку, але після викриття його звільнили. Під час розслідування він уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, відтак суд призначив йому лише три роки іспитового терміну. До уваги взяли те, що обвинувачений переніс низку операцій та хворіє на важку форму цукрового діабету.

Втім, вже у травні 2021 року поліція вдруге викрила Василя Стефанюка на сутенерстві. Він встиг місяць пропрацювати у Цуманській райлікарні, але його одразу звільнили. Чи працював він після цього лікарем - невідомо. Поки по цій справі триває суд, Василь Стефанюк продовжував скоювати злочини, і потрапив на гачок знову цієї зими.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення