Ніколас Кейдж поверне череп монгольського динозавра

 Reuters

Американський актор Ніколас Кейдж погодився віддати владі США череп динозавра, придбаний ним на аукціоні за 276 тисяч доларів і який виявився краденим.

Артефакт передбачається повернути до Монголії, де він і був виявлений, повідомляє Reuters.

Минулого тижня прокуратура Манхеттена подала позов про конфіскацію черепа тарбозавра і його повернення в Монголію. У документі Кейдж не вказаний як власник предмета, однак представник актора підтвердив, що той купив череп в березні 2007 року в галереї I. M. Chait в Беверлі-Хіллз (штат Каліфорнія). При цьому був отриманий сертифікат справжності придбання.

У липні 2014 року Міністерство національної безпеки США поінформувало актора про те, що куплений ним череп, можливо, був вкрадений. Пізніше було встановлено, що предмет незаконно вивезли з Монголії, і Кейдж погодився його повернути

Актора не звинувачують у вчиненні будь-якого правопорушення. Reuters з посиланням на повідомлення ЗМІ уточнює, що з Кейджем за право стати власником черепа на торгах бився Леонардо Ді Капріо.

Агентство також нагадує про аналогічний випадок, коли I. M. Chait купила і продала контрабандний скелет динозавра. При цьому галерею до відповідальності не притягали.

Tarbosaurus bataar (Tyrannosaurus bataar) були великими двоногими хижаками вагою до 6 тонн, жили вони близько 70-65 млн років тому. Останки тарбозавра знайдені на території Монголії, яка в 1924 році ввела кримінальне покарання за вивезення з країни скам'янілих фрагментів цих тварин

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення