Німеччина чекає від Росії роз'яснень щодо авіаударів в Сирії

 Deutsche Welle

Досі нам не надали жодної інформації по суті, що стосується цілей і методів російських авіаударів. Про це сказав голова німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмайер в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, передає Deutsche Welle.

"В інтересах Москви надати світовій спільноті цю інформацію як можна швидше",- підкреслив він. Штайнмайер наполягає на тому, що будь-які військові дії на території Сирії повинні бути узгоджені на міжнародному рівні. В іншому випадку і без того "напружена обстановка" загрожує виникненням "подальших непорозумінь" між партнерами, застеріг він.

Керівник МЗС Німеччини зазначив, що одними тільки військовими діями сирійський конфлікт врегулювати неможливо і порадив Росії, США і сусідам Сирії по регіону якомога швидше включитися в дипломатичний процес.

На початку вересня ЗМІ повідомили, що російські військові вже беруть участь в бойових діях в Сирії на боці урядових військ.

Нагадаємо, Росія завдала перший авіаудар в Сирії, однак не по ісламістах, а по опозиціонерам. В результаті цього, за даними правозахисників, загинули 12 дітей.

Росія запевняє, що мова йде про використання Військово-повітряних сил Росії для підтримки військ режиму Асада в Сирії в боротьбі проти "Ісламської держави".



Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення