Німеччина допоможе Києву знайти інвестора для добудови Подільського мосту

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про залучення німецьких радників до процесу пошуку інвестора для добудови Подільсько-Воскресенського мостового переходу через Дніпро.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби мера Києва.

"Зараз ми з держсекретарем [федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнером] Бомбою оглянули міст. Найближчим часом в Україну приїде міністр інфраструктури Німеччини. З нашими німецькими друзями ми вивчаємо, яким чином зможемо залучити інвестиції, щоб розвивати інфраструктуру Києва", - повідомив Кличко в понеділок.

Восени Бомба і Кличко зберуть спільну робочу групу, яка розробить подальші кроки.

"Я пропоную всім фахівцям, зацікавленим у будівництві, зустрітися або в Німеччині, або тут, у Києві, і в широкому колі обговорити питання добудови Подільсько-Вокресенського моста. Також я пропоную меру зустрітися в Берліні з усіма фахівцями з обох сторін і обговорити, що необхідно для завершення будівництва, які фінансові ресурси потрібні і де знайти інвесторів. Я думаю, що цей проект буде цікавий міжнародним інвесторам", - заявив у свою чергу Бомба.

Подільський міст через Дніпро має розвантажити перевантажений Московський міст. Крім того, по ньому пройде четверта гілка Київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більше ніж половина. Значні роботи на об'єкті майже не ведуться з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій".

Найбільш проблемне питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення