Нобелівську лауреатку Алексієвич запідозрили у спробі пронести бомбу на борт літака

Нобелівська лауреатка, член президії Координаційної ради білоруської опозиції Світлана Алексієвич запізнилася на літак у Берліні через нібито бомбу в її сумці.

Як повідомили на сторінці фонду Токарчук у Facebook, увечері 14 липня Алексієвич повинна була вилетіти до польського міста Вроцлав, щоб взяти участь в акції "Протест Алексієвич і Токарчук". Письменниці мали провести дебати про роль жінок у житті суспільства, а також про свободу, відповідальність та розвиток літератури.

Під час перевірки багажу у працівника аеропорту виникли сумніви щодо вмісту сумки, тому він кілька разів перевірив її через "якийсь інструмент".

"Він (працівник аеропорту, - ред.) показує мені, що відкриє її. Я хотіла допомогти, але він сам відкрив. І коли він відкрив її, він раптом різко відкинув цю сумку", - розповіла Алексієвич.

Приблизно через пів години до них підійшла поліцейська і пояснила, що в сумці письменниці, імовірно, лежить вибуховий пристрій. До місця стяглися інші співробітники й знову просканували багаж, в якому бомби не виявили.

Після ретельного огляду її речей ніякого вибухового пристрою не виявили, але на літак Алексієвич не встигла. Пізніше співробітники польської організації вислали за письменницею машину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення