Нова шахрайська схема: в Одесі "представники торгівельній" мережі ошукали пенсіонерку

Зловмисники ошукали жінку літнього віку. Поліція затримала трьох чоловіків та жінку за кілька годин після скоєння злочину. Наразі тривають слідчі дії. У правоохоронців є вагомі підстави вважати, що потерпілих, які стали жертвами аферистів, набагато більше. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Одеської області

Отримавши інформацію про те, що на території м. Одеси та передмістя обласного центру діють шахраї, оперативники Управління карного розшуку негайно приступили до їх пошуку.

Поліцейськими встановлено, що зловмисники вирішили ошукати пенсіонерку, яку помітили на вулиці Академіка Глушка. Ввічливо звернувшись до жінки, вони поцікавилися, якій торгівельній мережі вона віддає перевагу. Отримавши відповідь, підприємливі громадяни запевнили стареньку, що саме в цьому супермаркеті якраз триває акція. Бабусі запропонували надто вигідні умови для покупок. Ось тільки потрібно було підтвердити свою платоспроможність.

Почувши це, пенсіонерка повідомила, що грошей у неї при собі немає. Проте «доброзичливі» нові знайомі заспокоїли жінку та люб’язно погодилися проїхати до неї додому, аби впевнитися, що гроші у неї дійсно є. Мовляв, тільки після цього їй буде дозволено скупитися за шаленими знижками.

Крім того, саме в цей час до компанії приєднався ще один «претендент» зробити вигідні покупки. Чоловік нібито випадково проходив повз та мав при собі гроші, тож зацікавився і теж захотів взяти участь у заманливій акції.

Акторські здібності шахраїв зробили свою справу – пенсіонерка повела «доброзичливців» до себе додому. Вже в квартирі, коли жінка дістала зі схованки всі свої заощадження, їй запропонували скласти їх у конверт та опечатати, адже тільки з цими банкнотами вона мала прийти до магазину, де на неї вже чекатимуть. Після цього один зі зловмисників взяв у пенсіонерки конверт, аби остаточно впевнитися, що вона його добре заклеїла та повернув його жінці.

Жінка літнього віку зрозуміла, що стала жертвою аферистів, коли вирішила відкрити конверт, аби ще раз перерахувати гроші. Проте замість своїх коштів, пенсіонерка побачила там нарізаний папір.

Зараз усі четверо зловмисників доставлені до Київського відділу поліції м. Одеси. Попередня правова кваліфікація даного правопорушення - ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У правоохоронців є підстави вважати, що це – не єдиний злочин, скоєний правопорушниками. Тож зараз вони перевіряються до вчинення інших аналогічних злочинів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення