Нове міжнародне терористичне угруповання розкрите в ході спецоперації в ЄС

 ТАСС

У ході європейської спецоперації розкрите нове міжнародне терористичне угрупування. Про це повідомили італійські слідчі, розповівши про підсумки операції, в результаті якої в четвер в Італії та країнах Північної Європи були затримані 17 осіб, причетних до міжнародного тероризму

Один з координаторів цього угруповання діяв в Мерано, місті на північному сході Апеннін (автономна область Трентіно Альто-Адідже).

"Мова йде про нову терористичну організацію, пов'язану з Ісламським державою", а також з ісламським проповідником, який знаходяться у в'язниці Норвегії, відомим як мулла Крекар, який заснував у 2001 році році угруповання "Ансар аль-Іслам"- розповіли слідчі в ході прес-конференції в Римі.

Ім'я координатора - Абдул Рахман Науроз. Він став одним із сімох заарештованих в Італії. Терорист вів активну діяльність по пропаганді джихаду і екстремістського ісламу, а також займався рекрутуванням бойовиків, проводив зустрічі на квартирі в Мерано.

Очолював угруповання, у якому були представники не тільки в Італії, але й у Великобританії і Фінляндії, мулла Крекар, координував діяльність з в'язниці. Він є і ідеологічним натхненником. Терористи активно використовували інтернет для поширення ідей ІДІЛ.

Координацією операції, проведеною одночасно в Італії, Норвегії, Фінляндії, Великобританії і Швейцарії, займалося агентство ЄС "Євроюст"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення