Нові тенденції в блокаді ДНР-ЛНР

Зазвичай ми чуємо, що зведені мобільні групи ловлять контрабанду, яку з України намагаються завести в ЛДНР (правда, таких повідомлень все менше). А ось про зворотне рух товарів ми взагалі майже нічого не знаємо. А воно є...

У Краматорську і Слов'янську податківці ліквідували підпільну мережу, яка займалася продажем «паленого» алкоголю, спирт для якого доставлявся з окупованої території. ГФСУ звернула увагу на занижені ціни товару і, купивши кілька пляшок, виявила фальшиві акцизні марки. В 5 магазинах вилучено 700 пляшок лівої горілки...

У той же час сили АТО тримають закритим прохід для місцевого населення в ряді точок заходу лінії розмежування, хоча це не є перешкодою ні для контрабандистів в обох напрямках, ні для ворожих диверсантів. Зрозуміло, що ефективність такої блокади викликає великі сумніви.

Наприклад, між Луганськом (ЛНР) і української Станицею Луганській. Відкрити там пішохідний пункт з походом по підірваному мосту через Сіверський Донець повинні були ще 10 жовтня, але щось не зрослося нібито через загрозу терактів. Але вже сьогодні на українському блокпосту в обох напрямках пропускали жінок з дітьми. При цьому бійці АТО давали зрозуміти місцевим, що повне відкриття відбудеться в середу – в день Покрови і Захисника Вітчизни в Україні.

Поки ж інженерні підрозділи 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади облаштовують пропускний пункт між Луганськом і Станицею Луганській: дорогу відгородять сіткою і облаштують її для двостороннього руху. Режим роботи пішохідного переходу буде визначати Луганська військово-цивільна адміністрація, служити на ньому будуть прикордонники.

В принципі спочатку було зрозуміло, що нинішня трошки блокада не може існувати довго. Вона повинна була або різко посилиться, або ослабнути. У зв'язку з припиненням бойових дій другий варіант більш логічний.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення