Новий провал Росії: Путіну представили "російських" роботів з eBay

 Россия 24

Не встигли росіяни відійти від моторошного робота-телеведучого на пропагандистському російському телеканалі "Россия 24", як Росія знову зганьбилися своїми "новинками" в області робототехніки – петербурзькі "суворовці" намагалися видати перед президентом Володимиром Путіним куплені в інтернеті машини за власні розробки.

Курйозний інцидент стався 23 квітня під час візиту господаря Кремля в Санкт-Петербурзьке Суворовське військове училище.

Російські ЗМІ повідомляють, що вихованці училища представили йому розроблених ними міні-роботів, віддавши їм кілька команд: "прийняти упор лежачи", "віджатися" і "стати на голову". Розпізнавши голосові команди, роботи виконали їх на очах у Путіна.

Підміну розпізнав російський економіст Сергій Гур'єв. У своєму Twitter він повідомив, що продемонстровані президенту роботи є розробкою південнокорейської компанії Robotis Biolid і продаються в онлайн-магазинах eBay і Amazon. Їх ціна стартує від тисячі доларів.

Втім, росіянам до таких провалів не звикати. Раніше російська компанія Promobot також опинилася в центрі конфузу – на міжнародній виставці CES 2019 січні її робот заблукав, після чого його збив автомобіль Tesla Model S, на якому якраз випробовували автопілот. Пошкодження виявилися "несумісними з життям" і робота вирішили не виставляти на заході.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення