Новий рік 2020: чому його називають високосним

Новий 2020 рік буде високосним і це означає, що один зимовий місяць наступного року буде довшим на один день. Сайт "Надзвичайні новини" вирішив розказати вам всі нюанси високосного року.

Що таке високосний рік

Період повного обертання Землі навколо Сонця становить 365 днів і шість годин. Цей період часу називається календарним роком.

Шість годин у календарі не враховуються, і через це за чотири роки накопичується додаткова доба. Тож раз на чотири роки в лютому з’являється 29 число. Останній раз 29 лютого було у 2016 році.

Історія і легенда про високосний рік

Високосний рік називають ім’ям Касьяна. Він був дуже ледачим селянином. Бога обурила поведінка Касьяна, коли той прямував до раю.

Касьян відмовив у допомозі селянину, який не міг витягнути віз з бруду, тому Бог покарав його.

Він сказав, що люди згадуватимуть про нього тільки раз на чотири роки, коли в їхньому житті буде багато нещастя. Тому високосний рік асоціюють з бідою.

Чому високосний рік так називається

У часи Юлія Цезаря перший день кожного місяця називали календами, сьомий – нонами, а п’ятнадцятий – ідами.

Щоб ввести високосний рік, Юлій Цезар додав один день між шостим і п’ятим днем перед календами, тобто між 23 і 24 лютого. Цей додатковий день був названий “другим шостим днем до березневих календ” – “bis sextus dies ante calendas martias”, тому рік, коли додавався такий день, назвали bissextus – високосний.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення