Нововведення в аеропорту "Бориспіль": пасажирам з Китаю вимірюватимуть температуру тіла

Через спалах вбивчого коронавірусу з Уханя, який забрав життя 41 особи, в аеропорту "Бориспіль" пасажирам прямих авіарейсів з Китаю співробітники МОЗ вимірюватимуть температуру тіла.

Нововведення починає діяти від неділі, 26 січня, повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

У міністерстві наголосили, що 26 січня запланований найближчий авіарейс з Китаю, який прибуде в аеропорт "Бориспіль". Пасажирів літака зустрічатимуть фахівці санітарно-карантинного підрозділу. Вони здійснюватимуть температурний скринінг за допомогою інфрачервоних термометрів.

У МОЗ зазначили, що 25 січня Всесвітня організація охорони здоров’я оновила рекомендації щодо системи раннього виявлення захворювань на пунктах в’їзду в країни, в яких ще не було зафіксовано інфікування коронавірусом.

Попередній досвід ВООЗ показував, що запровадження скринінгу температури тіла для виявлення потенційних підозрілих випадків коронавірусу вимагало значних інвестицій та не було достатньо ефективним. При цьому, раніше в організації називали такий метод виявлення хворих в аеропортах дорогим і неефективним. Однак під час спалаху коронавірусу в 2020 році значна частина вбивчого вірусу з Китаю в летовищах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу.

У МОЗ наголосили, що це значно знизить ризики імовірного збудника хвороби в країну. У міністерстві також зазначили, що для мінімізації ризику інфікування коронавірусом ВООЗ рекомендує звичайні методи профілактики ГРВІ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення