Новозеландські вбиральні нагадають водіям про безпеку руху

 BBC

Влада Нової Зеландії запустила кампанію з протидії дорожньо-транспортним пригодам, в рамках якої в громадських туалетах розвісили карти аварій. Про це повідомляє BBC News.

Схеми з'явилися в 60 вбиральнях в регіоні Кантербері (розташований в центральній частині Південного острова). На них показані всі ДТП, що сталися у період з 2011 по 2015 рік, а також містяться рекомендації щодо безпеки водіння на п'яти мовах, включаючи китайську, японську і філіппінську.

Крім того, на картах є нагадування про те, що в Новій Зеландії лівосторонній рух.

Як пояснив Деніел Ноуд (Daniel Naude), який відповідає за безпеку руху в Кантербері, він довгий час не знав, як звернути увагу людей на попереджувальні знаки на дорогах. В якийсь момент він зрозумів, що у вбиральнях збирається «аудиторія мимоволі».

«Сподіваюся, що ця карта стане гарним чтивом на 30 секунд, поки нічим себе зайняти», — зазначив він. Останнім часом в Новій Зеландії почастішали випадки аварій за участю іноземців.

Так, згідно зі статистикою, за останні чотири роки в Кантербері приблизно у вісім відсотків ДТП, учасники яких отримали серйозні травми, були залучені зарубіжні водії.

У зв'язку з цим з 2015 року ряд місцевих компаній, що надають машини в прокат, вимагає, щоб туристи, перш ніж узяти автомобіль, проходили тест на водіння.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення