НП у харківській школі: 15 дітей опинилися в лікарні

 СЕГОДНЯ

Стали відомими подробиці НП в харківській школі №3. В результаті розпорошення невідомого газу 31 дитина звернулася за допомогою до медиків, з них 15 направлено до лікарні.

"На місце були направлені 6 бригад екстреної медичної допомоги. Перша бригада була на місці через 4 хвилини. Оглянуто 31 дитину, з них 15 направлено до обласної дитячої клінічної лікарні №1", – повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Віктор Забашта у вівторок.

За словами батька однієї з госпіталізованих школярок Олега Головкова, за симптомами розпорошена речовина не схожа на перцевий газ.

"Від перцевого газу – сльози і кашель. А тут такого немає. Три дитини, які перебували в епіцентрі, знепритомніли. Моя дочка була в стороні – у неї сильна слабкість, вона не може стояти на ногах і дуже бліда. Я не виключаю, що це може бути газ паралітичної дії", – сказав він

За інформацією прес-служби Харківської облдержадміністрації, стан госпіталізованих дітей оцінюється як середньої тяжкості.

"Серед симптомів слабкість і утруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з'ясовують. Діти забезпечені усіма необхідними медикаментами", – цитує прес-служба в.о. начальника управління охорони здоров'я Харківської ОДА Галину Сіроштан.

Як повідомлялось, у школі Харкова розсипали невідому речовину. Близько 11:30 учні старшої школи раптово відчули погіршення самопочуття: діти стали кашляти, у багатьох з'явилося першіння в горлі. Через це всіх учнів вивели на вулицю. Заняття в школі зупинені. Багато батьків терміново забирають дітей зі школи додому.

На місце події прибули 4 автомобілі медиків для надання швидкої допомоги деяким учням. Зі шкільного двору на автомобілях швидкої допомоги деяких постраждалих дітей відвозять до лікарні.

Нагадаємо, 21 травня в Миколаєві через розпорошення невідомого аерозолю з різким запахом зі школи евакуювали близько 400 учнів. Поліція почала розслідування інциденту за статтею про хуліганство.

Раніше ми писали, що невідомий розпорошив сльозогінний газ під час перерви у школі села Новоукраїнка. У школі вчаться 75 дітей. Зараз заняття припинені, школярів відпустили додому, були взяті зразки повітря на аналіз.

Нагадаємо, 8 травня в середній школі №8 в Черкасах діти раптом відчули себе погано. Симптоми були схожі – нудота, головний біль, запаморочення. Діти почали втрачати свідомість. Дорослі також скаржилися на утруднення дихання. В результаті на лікарняних ліжках опинилися понад 50 осіб. Більшість – діти. Одинадцять школярів потрапили до реанімації, і ніхто не зміг сказати виразно, в чому причина.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення