НП в Києві: через будівництво будівлю залізничного вокзалу ледь не затопило фекаліями

 СЕГОДНЯ

Через незаконне будівництво, яка ведеться на вул. Кирпи в Києві, ледь не сталася екологічна катастрофа. Про це повідомляють в прес-службі "Київводоканалу".

"Ще 22 жовтня під час будівельних робіт біля залізничного вокзалу "Південний" забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм. Через це нормальне технологічне функціонування міських каналізаційних мереж порушилося. Фахівці "Київводоканалу" оперативно відреагували на ситуацію і вже четверту добу роблять все, щоб не допустити екологічної катастрофи в місті", – повідомляють в "Київводоканалі".

"Щоб не допустити затоплення стічними водами прилеглих будівель (залізничного вокзалу "Південний", який і так був частково підтоплений, привокзального поштамту та інших споруд), силами аварійних бригад "Київводоканалу" з залученням спецтехніки в терміновому порядку були проведені роботи з локалізації аварійної ситуації, перекачування стічних вод організоване за тимчасовою схемою", – прокоментував заступник головного інженера управління каналізації Києва Андрій Кобзар.

В "Київводоканалі" кажуть, що будівництво відбувається без узгодження з ними проектної документації. Компанія вже звернулася до поліції і до Держархбудінспекції з вимогою зупинити роботи.

Нагадаємо, раніше під Києвом ледь не сталася екологічна катастрофа. Як повідомляє прес-служба поліції Київської області, в смт Калинівка Броварського району поки що невстановлені особи створили підприємство, де незаконно, без дозвільних документів, переробляли особливо небезпечні шкідливі відходи. Ці умисні протиправні дії призводять до забруднення землі і створюють загрозу для життя і здоров'я людей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення