Ну, не знаю. Я там такої графи не знайшов, – суддя оригінально пояснив незадекларований маєток

 Bihus.info

Суддя Бориспільського міськрайонного суду Віталій Журавський приховав у декларації маєток, в якому живе із дружиною. Цей факт журналісти виявили в ході розслідування для програми “Наші Гроші з Денисом Бігусом”.

"Це - будинок моєї доньки, яка живе окремо зі своєю сім’єю. Зареєстрована за іншою адресою”, - пояснив суддя Віталій Журавський знімальній групі BIHUS.Info.

Цей коментар журналісти отримали від судді Журавського безпосередньо біля в’їзду в маєток, розташований в с. Красилівка на Київщині. В той час суддя якраз виїжджав на роботу разом із дружиною.

В такий спосіб суддя пояснив, чому цього маєтку немає в його декларації за 2017 рік.

При цьому суддя і його дружина не заперечували, що живуть у будинку. Віталій Журавський посилався лише на те, що ця нерухомість належить доньці. А оскільки донька, за його словами, із ним не проживає, то він її і не декларував.

На зауваження, що за законом він в будь-якому разі повинен декларувати нерухомість, в якій проживає, Віталій Журавський відповів: “Ну, не знаю. Я там такої графи не знайшов”.

Дружина судді, Валентина Журавська, теж повинна декларувати своє майно і доходи. Вона працює завідувачкою Броварської міської державної нотаріальної контори. Але в її декларації цієї нерухомості також немає.

Утім, раніше суддя Журавський цей будинок все ж-таки вказував у деклараціях за 2014 і за 2015 роки. Зникає він, починаючи з декларації за 2016 рік. Саме восени 2016 року Маргарита Журавська (так звати доньку судді) отримала у подарунок одразу 5 об’єктів нерухомості. Серед них – і будинок з ділянкою у селі Красилівка.

З відкритих джерел про Маргариту Журавську відомо небагато: вона не фігурує як підприємець в Єдиному державному реєстрі і у системі YouControl. Натомість відомо, що у 2015 році вона подала документи на вступ у цілу низку вишів. Також дівчина з цим іменем у 2012 році навчалася у Броварській середній школі №7.

Суддя Віталій Журавський став фігурантом розслідування програми "Наших грошей з Денисом Бігусом", оскільки у 2012 році прийняв рішення про заборону страйку працівників "Аеросвіту". Згодом, Європейський суд з прав людини визнав, що цією забороною Україна порушила право на мирні зібрання та об’єднання. За законом, недостовірне декларування своїх доходів і майна може розцінюватися як адміністративне або навіть кримінальне правопорушення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення