Нудотний сморід не дає спокійно жити цілому місту на Харківщині

 СЕГОДНЯ

Нестерпний, нудотний сморід не дає спокійно жити цілому місту в Харківській області. Причина – відходи місцевого спиртзаводу. Їх зливають в поля на околиці, неподалік житлових будинків. Люди скаржаться на проблеми зі здоров'ям, готові виходити на масові акції протесту аби вирішити проблему. А ось, керівництво підприємства просить їх потерпіти.

Відходи виробництва спиртзавод десятками тонн вивозить прямо в поля. Вітер розносить запах по всьому місту.

На спеці і без того рідина, що неприємно пахне, швидко починає гнити і розкладатися.

Барда, впевнені жителі Люботина, шкодить їх здоров'ю. Мовляв, токсичні відходи потрапляють до ґрунтових вод і далі до водопроводу. Скаржилися до мерії. Там проблему визнають, але як виправити, не знають.

"Я звертався і до міністра навколишнього середовища (Остапа) Семерака, звертався офіційно. Звертався до усіх інспекцій. Все законно, екологічна інспекція знає про це", – пояснює Леонід Лазуренко, міський голова Люботина.

Керівники спиртзаводу підтверджують, у них все законно і екологічно.

Директор підприємства пояснює, барда – цінний продукт. Її використовують як добриво або як корм для корів. Коли сільгоспвиробництва в районі стали закриватися, покупців майже не залишилося. Залишками барди спиртзавод почав заповнювати свої накопичувачі. Зараз відстійники чистять і зливають на поля фільтрації.

Спиртзавод щодня виробляє близько 250 тонн барди. Продати вдається тільки половину. При таких обсягах накопичувачі потрібно чистити раз на три роки. За незручності, пов'язані з цим, керівництво спиртзаводу у люботинців просить вибачення і потерпіти.

Терпіти жителі Люботина не хочуть. Пишуть заяви до поліції і збирають підписи під зверненням до прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення