Нутелла-джихади підірвав себе в Іраку

 Daily Mail

Бойовик «Ісламської держави» (ІД) Абу Хурайра аль-Британі, відомий також як Нутелла-джихади, підірвав себе під час бою з іракськими силовиками. Про це повідомляє в понеділок, 4 липня, The Daily Mail.

Нутелла-джихади брав участь в атаці на позиції армії Іраку і шиїтської міліції біля села Аль-Шейх Алі неподалік від міста Байджі в провінції Салах-ед-Дін.

Абу Хурайра придбав широку популярність завдяки своїм пропагандистським роликам в інтернеті. На них бородатий екстреміст родом з Британії позував з банкою горіхово-шоколадної пасти Nutella, розповідаючи, як добре йому живеться в ІД.

«Тут як у п'ятизірковому готелі, не вірте чуткам, — переконував він. — Ми їмо "Нутеллу" кожен день!»

Після безуспішних спроб з'ясувати його справжнє ім'я ЗМІ дали йому прізвисько.

Нутелла-джихади став четвертим бойовиком з Великобританії, який підірвав себе під час безуспішних спроб ІД захопити нафтозавод в Байджі і встановити контроль над навколишніми родовищами. Раніше 32-річний ісламіст з Дербі і батько трьох дітей Кабір Ахмед підірвав себе разом з вісьмома іракськими поліцейськими, ще 15 отримали поранення. Перед тим як поїхати в Ірак, він відсидів у тюрмі за розповсюдження в рідному місті листівок із закликом перевішати всіх гомосексуалістів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення