Обікрали десятки депутатів: у Брюсселі пограбували Європарламент (відео)

Під час карантину, оголошеного в Європейському парламенті через епідемію коронавірусу, невідомі пограбували робочі офіси депутатів. Про це повідомляє "Politico" 2 липня.

Зазначається, що серед постраждалих приблизно півсотні членів Європарламенту, які після повернення на робочі місця виявили зникнення комп'ютерів, планшетів та інших предметів.

Цікаво, що з березня вхід до будівлі, яка розташована в Брюсселі, був суворо обмежений, а до травня Європарламент залишався практично порожнім.

Речник ЄП стверджує, що про крадіжки стало відомо в квітні, після чого було "збільшено кількість охоронців, які патрулюють офіси, в той час як інші контролювали доступ до будівлі".

Євродепутат від Німеччини Ніко Семсротт, у якого злодії вкрали два ноутбуки, висловив розчарування відсутністю реакції з боку Генерального директорату з безпеки Європарламенту (DG SAFE).

"Це величезний скандал, і я не знаю, чому всі позакривали роти. Ми практично впевнені, що вони перерили всі наші речі, тому що в офісах панував безлад", – говорить він.

Семсротт заперечує, що його і колег інформували про крадіжки. Він також опублікував відео, яке показує, як злодії зламали скриньку і, виявивши всередині ключ, відкрили шафу з комп'ютерами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення