Обіцяють авіаудари та крилаті ракети: американські аналітики лякають українців повномасштабним вторгненням російських військ

Росія може завдати авіаударів по Україні або почати повномасштабне вторгнення, вважають американські аналітики.

Як повідомляє УНН з посиланням на видання Financial Times (FT), на думку аналітиків, існує декілька варіантів розвитку подій.

  • Перший варіант - точкові авіаудари.

Як вважає Дара Массікот, дослідник американської НКО RAND, Росія може завдати ударів з повітря по українських військових та інфраструктурних об'єктах.

За словами Массікот, в такому випадку можуть бути залучені крилаті і балістичні ракети, з якими українським системам ППО "складно буде впоратися". Крім того, Росія може використовувати важку артилерію і вогнемети.

Експерт зазначила, що наслідки такого нападу будуть "руйнівними" для українських ЗС.

  • Другий сценарій - повномасштабне вторгнення в Україну.

Аналітики вважають такий варіант менш імовірним, тому що для його здійснення Росії знадобиться більше військових, багато з яких в результаті можуть загинути.

Також сьогодні вночі відбулася телефонна розмова президентів РФ і США. Джо Байден заявив, що у разі вторгнення Росії в Україну Вашингтон вживе рішучих заходів.

Путін відповів, що "безпрецедентні санкції", які Захід загрожує запровадити у разі нападу на Україну, можуть призвести до повного розриву відносин між США та Росією

У ході розмови Байден наголосив, що США не розміщуватимуть ударних наступальних озброєнь в Україні.

Путін відповів, що результатом спільної роботи мають стати гарантії, що виключають просування НАТО на схід та розміщення систем озброєння поблизу російських кордонів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення