​Обіцяють пільги для молодих родин: китайцям дозволили мати трьох дітей

Парламент Китаю схвалив поправку, що дозволяє сім'ям заводити до трьох дітей. Про це повідомило агентство Синьхуа.

За його даними, нова редакція закону вказує, що держава буде популяризувати серед населення одруження і народження дітей у молодому віці. Крім того, влада країни зобов'язуються ввести фінансові, податкові, страхові, освітні та житлові пільги для молодих сімей з дітьми та знизити витрати батьків на народження і виховання молодого покоління, а також освітні послуги.

Держава також заохочуватиме місцеву владу і роботодавців за надання додаткової відпустки працівникам, які виховують малолітніх дітей.

Обмеження народжуваності.

З середини 1970-х років в КНР проводився жорсткий курс на обмеження народжуваності. За деякими винятками, сім'ям було дозволено мати лише одну дитину.

За підсумками 2020 року населення КНР становило 1,41 млрд осіб. Частка громадян у віці старше 60 років досягла 18,7%. У 2020 році в країні було зареєстровано 10,035 млн новонароджених, що стало найнижчим показником у КНР з 1949 році. За прогнозами китайських демографів, якщо існуючу тенденції не переламати, то до 2050 року в КНР буде налічуватися близько 487 млн осіб у віці старше 60 років. Інакше кажучи, люди похилого віку будуть складати 35% від 1,4 млрд жителів країни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення