У КМДА прийняли неочікуване рішення щодо патріотичного виховання

Київська міська рада прийняла рішення про введення щоденного виконання гімну України в школах міста учнями і педагогами. Про це повідомляється на сайті Київради.

Пропозицію підтримали 63 депутати, участь в голосуванні не взяли 19 членів міської ради. Жодного голосу проти не було.

Згідно з рішенням, школярі та вчителі можуть виконувати гімн кожен день перед початком занять.

Співавтор проекту від фракції ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко написав у Facebook, що така практика існує в багатьох країнах світу.

"Кожен день заняття в школах Києва діти починатимуть виконанням національного славня. Цей проект рішення авторства свободівців Бондарчука, Мірошниченко і Сиротюк щойно проголосувала Київрада. Це рішення не є нашим ноу-хау. Наприклад, подібним чином кожен навчальний день починають учні в Сполучених Штатах! ", - написав він.

Однак українці дуже неоднозначно сприйняли ініціативу "примусового" щоденного виконання гімну, залишивши під постом Мірошниченка безліч коментарів.

"Ви хворі.. відірвалися від реальності. Хіба ваше дитинство під "союз нерушимий" в 6 ранку зробило вас патріотами Радянського Союзу? Хіба насильницьке читання Кобзаря викличе захоплення творчістю Шевченка? ...", "Батькам доведеться докласти зусиль, щоб ця псевдопатріотична ініціатива не викликала у дітей просто огиду до гімну і закладених в ньому ідей".

Згодом на сайті КМДА з'явилася інформація про те, що рішення має рекомендований характер, а не обов'язковий.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення