ОБСЄ визнала Росію окупантом

 Радио Свобода

У проекті резолюції комітету з політичних питань Парламентської асамблеї ОБСЄ Росія визнається окупантом, автори документа закликають Росію скасувати анексію Крим і дотримуватися домовленостей щодо Донбасу.

"Комітет з політичних питань і безпеки ПА ОБСЄ підготував для розгляду на Парламентській асамблеї резолюцію "Зміцнення взаємної довіри і співпраці заради миру і процвітання в регіоні ОБСЄ". У проекті, серед іншого, визнається, що "певні райони Донецької і Луганської областей" перебувають під контролем "російських гібридних сил", - йдеться у повідомленні.

У проекті резолюції ПА ОБСЄ також закликають Російську Федерацію "як державу, що окупує" забезпечити безперешкодне пересування СММ ОБСЄ по території Криму, а також заявляють про підтримку Мінського протоколу і Мінського меморандуму щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Крім цього, у проекті резолюції сторони конфлікту закликають до відведення великокаліберної зброї та надання можливості гуманітарним місіям здійснювати свою діяльність на Донбасі.

Депутати ПА ОБСЄ у підготовленому проекті резолюції закликають Росію припинити окупацію Донбасу та Криму: "...Закликаємо Російську Федерацію утриматися від агресивної практики і скасувати рішення про незаконну анексію Автономної Республіки Крим".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення