Обстановка в районі Авдіївки різко загострилася — розвідка

На тимчасово окупованих територіях сходу України набула різкого загострення обстановка в районі Авдіївки. Про це йдеться у повідомленні головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

“28 серпня у результаті активних вогневих боїв у промисловій зоні Авдіївки, де противником застосувалось усе наявне озброєння, у тому числі танки, передові підрозділи „11-го окремого мотострілецького полку“ з місцем дислокації у Макіївці „першого армійського корпусу“ та приданих частин зазнали значних втрат і частково відійшли з раніше зайнятих позицій”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, за даними ГУР МОУ, з метою нарощування можливостей для ведення штурмових дій російським окупаційним командуванням введено в бій резерв “першого армійського корпусу” — до танкової ротної тактичної групи “окремого штурмового батальйону”, здійснено посилення засобами вогневого ураження — на вогневі позиції виведена гаубична артилерійська батарея 122-міліметрових гаубиць Д-30, до виконання вогневих завдань підготовлено дві мінометні батареї.

“Для корегування вогню та розвідки результатів вогневого ураження у районі Авдіївки був задіяний безпілотний літальний апарат зі складу роти БПЛА “11-го омсп”. Протидію можливому застосуванню силами АТО безпілотних літальних апаратів здійснював комплекс РЕБ “Шиповник-Аэро”, — додається у повідомленні.

Поряд з цим, за даними української розвідки, минулої доби противник продовжував вогневий вплив на підрозділи сил АТО, у тому числі із застосуванням заборонених мінськими домовленостями 122 та 152-міліметрових артилерійських систем, у районах населених пунктів Архангельське, Авдіївка, Піски, Широкине.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення